Opis produktu
Podręcznik do ćwiczeń
Książka przeznaczona dla osób, które pragną rozpocząć swoją przygodę z carvingiem, oraz dla osób poszukujących inspiracji. Sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach staje się coraz popularniejsza w gastronomii, branży hotelarskiej i cukierniczej.
Jednym słowem czas na naukę. Z tym podręcznikiem może być prościej.
Autorzy książki przelali na papier osiem lat swojego doświadczenia w rzeźbieniu i kształceniu z zakresu carvingu. Grzegorz Gniech i Paweł Sztenderski prezentują narzędzia, sposób wyboru surowców, oraz rady dotyczące ich przechowywania.
Dzięki publikacji nauczysz się rzeźby płaskich, rozłożystych motywów, motywów rzeźby płaskiej w arbuzie. Autorzy wprowadzają również w techniki rzeźby przestrzennej, wykorzystania szablonu, rzeźbienia kwiatu lub monolitu.
Dla mniej cierpliwych propozycje ciekawych, wesołych i szybkich rzeźb z wykorzystaniem owoców i warzyw. Dzięki takim dekoracjom, wywołasz uśmiech na twarzach Twoich gości.
Każde z ćwiczeń wykonane jest krok po kroku. Wszystko opisane i zilustrowane na zdjęciach.
Książka posiada format A4, oprawa miękka, 84 strony, 370 zdjęć ISBN: 978-83-937095-0-2