Kuchnia molekularna
Czym jest?
To jedno z najnowszych odkryć w dziedzinie gotowania. Najważniejszym założeniem jest wykorzystanie komponentów naturalnych, pochodzących z uprawy ekologicznej. Kuchnia molekularna opiera swoje innowacyjne pomysły na wiedzy naukowej, dzięki czemu za pomocą niekonwencjonalnych metod pozyskuje się niepowtarzalne, czyste smaki. W tym przypadku zaskakujące jest całe danie! Poza unikalnym smakiem należy użyć także intrygującej faktury i struktury, aby uzyskać ciekawą konsystencję, np. sos w postaci lekkiej pianki.
Jak zostać mistrzem?
Proponujemy Państwu chwile prawdziwie szalonych doznań smakowych! Organizujemy szkolenia i warsztaty kulinarne dla osób prywatnych i firm. Wierzymy, że kuchnia molekularna może być doskonałym sposobem na zdobycie nowych umiejętności, ale też być ciekawym komponentem programu rozrywkowego wyjazdów integracyjnych. To ciekawy sposób, aby ożywić menu każdej restauracji, dlatego naszą ofertę szkoleń kierujemy w szczególności do tych zawodowych kucharzy i właścicieli restauracji, którzy pragną wprowadzić do swoich lokali powiew świeżości.
Czy kuchnia molekularna jest dla ciebie?
Jeśli nie jesteście pewni czy proponowane przez nas nowe metody gotowania są właściwe dla Was, to zapraszamy na pokazy. Występy gastronomiczne naszego szefa kuchni były emitowane wielokrotnie w telewizji. Dzięki temu każdy kto jeszcze się waha, na pewno zdecyduje się na wypróbowanie swoich sił w nowych metodach gotowania. To propozycja dla osób, poszukujących nowych wyzwań dla siebie i ciekawych smaków. Pozwala wyczulić kubki smakowe na ciekawe nuty, uwrażliwić na zastosowanie intrygujących rozwiązań kompozycji. Jest to forma przyrządzania i prezentacji potraw, która zagościła w wielu renomowanych restauracjach. Wprowadzenie choćby kilku niebanalnym komponentów do karty menu podnosi prestiż i wzbudza zaciekawienie potencjalnych Gości.