Aby pomóc Państwu w zobrazowaniu przedmiotu szkolenia Pracownia Sztuki Kulinarnej, jako Instytucja Szkoleniowa szanująca swoich klientów przedstawia fotografie prac, które są wykonywane własnoręcznie przez uczestników kursu.

Aby zapobiec pogorszeniu jakości usług szkoleniowych w carvingu, doradzamy sprawdzić kim są osoby, które będą Państwa szkolić. Coraz częściej docierają do nas opinie, że niektóre szkolenia prowadzone są przez niedoświadczonych kucharzy, a wachlarz surowców wykorzystywanych w trakcie szkolenia ogranicza się do marchwi, cebuli i buraków.

Kurs carvingu pierwszego stopnia – poziom podstawowy

Cena szkolenia : 499 zł brutto / osobę *

Stanowi absolutną podstawę w nauce carvingu. Nauka dekorowania trwa osiem godzin, podczas których uczestnicy wykonują kompozycje z warzyw i owoców oraz rzeźby z melona i arbuza. Warsztaty kulinarne rozpoczynają się przeszkoleniem kursantów z wiedzy o narzędziach przydatnych do carvingu. Uczestnicy poznają także zasady rzeźbienia i typologię metod. Pod opieką instruktora kursanci wykonują następujące dekoracje:

  • Drobne kwiatki z rzodkiewek (4 rodzaje)
  • Kwiaty z cebuli (2 rodzaje)
  • Dekoracja z jabłka
  • Szyszka z marchwi
  • Dekoracja z pora (2 rodzaje)
  • Kwiat z kopru włoskiego
  • Szyszki z papryczek chili (2 rodzaje)
  • Kwiat z papryczek chili
  • Róża z kalarepy
  • Liście z cukinii
  • Rzeźba w melonie (kwiat)
  • Rzeźba w arbuzie (róża)
  • Tworzenie kompozycji z powyższych dekoracji

Podczas szkolenia omawiamy również zagadnienia teoretyczne:

  • Historię carvingu
  • Dobór i sposoby przechowywania surowców
  • Sposoby przechowywania gotowych produktów
  • Metody konserwacji produktów
  • Dobór sprzętu
  • Podział carvingu ze względu na pochodzenie
  • Podział carvingu ze względu na zastosowanie
  • Podział carvingu ze względu sposób nanoszenia wzorów

KURS SPEŁNIA WARUNKI REKOMENDACJI
STOWARZYSZENIA CARVING TEAM POLAND
(dot. szkoleń z zakresu carvingu i wymagań wstępnych dla wykonawców)

Cena 10 godzin szkolenia obejmuje:

  • owoce i warzywa dla kursantów
  • Kawę, herbatę, napoje i poczęstunek
  • ciepły posiłek dla każdego uczestnika
  • podstawowy zestaw do carvingu (dłuto V, dłuto U, dłuto karbowane, nóż syjamski)
  • książkę „Sekrety Dekoracji z warzyw i owoców” naszego autorstwa, zawierającą prawie wszystkie elementy praktyczne kursu
  • Skrypt z części teoretycznej

Kurs carvingu kończy się wydaniem zaświadczenia zgodnie z § 18. ust.2 rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 186 ).

UWAGA

Grupy zorganizowane podlegają indywidualnej wycenie.

Kurs carvingu drugiego stopnia – poziom średnio zaawansowany

Cena szkolenia : 799 zł / osobę

Stanowi kontynuację nauki carvingu. Warsztaty kulinarne trwają 10 godzin i w tym czasie uczestnicy wykonują kompozycje z warzyw i owoców oraz rzeźby z melona i arbuza. Kursy gotowania i dekoracji na tym poziomie są skierowane do osób, które zdobyły już podstawowe umiejętności. Wymagania są wyższe, a techniki trudniejsze. Kursy kulinarne realizowane są pod nadzorem specjalistów, którzy uczą swoich podopiecznych tworzenia następujących dekoracji:

  • Papuga z rzodkwi
  • Kwiaty z Kalarepy (2 rodzaje)
  • Kwiat z marchwi
  • Rajski ptak z rzodkwi
  • Wieloelementowa rzeźba w mango
  • Wieloelementowa rzeźba w melonie
  • Wieloelementowa rzeźba w arbuzie
  • Kompozycja z przygotowanych elementów

Cena kursu 10 godzinnego szkolenia obejmuje:

  • Owoce i warzywa dla kursantów
  • Kawę, herbatę, napoje i poczęstunek
  • Ciepły posiłek dla każdego uczestnika
  • Skrypt z części praktycznej

Kurs carvingu kończy się wydaniem zaświadczenia zgodnie z § 18. ust.2 rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 186 ).

UWAGA

Cena promocyjna tego szkolenia, dostępna tylko dla naszych kursantów to 649 zł brutto/ osobę!

Kurs carvingu trzeciego stopnia – poziom zaawansowany

Cena szkolenia : 1986 zł brutto / osobę

Stanowi ostatni etap nauki carvingu. Warsztaty kulinarne rozłożone są w czasie na dwa dni, a całość szkolenia trwa 24 godziny. Uczestnicy wykonują kompozycje z warzyw i owoców oraz rzeźby z melona i arbuza. Nauka gotowania i dekoracji w trakcie trwania tego kursu jest przeznaczona dla osób, które zdobyły już podstawowe i wysokozaawansowane umiejętności. Podczas dwóch dni kursanci poznają techniki tworzenia najbardziej skomplikowanych kompozycji. Kursy kulinarne realizowane przy udziale fachowców i mistrzów carvingu, którzy uczą swoich podopiecznych tworzenia następujących dekoracji:

  • Zdjęcie na arbuzie wraz z obróbką
  • Przestrzenna czaszka w dyni lub arbuzie
  • Rzeźba w melonie z elementami płaskorzeźby
  • Rzeźba w arbuzie z elementami płaskorzeźby
  • Jeden owoc na podst. dostarczonego wzoru.

Cena 24 godzinnego szkolenia obejmuje:

  • Owoce i warzywa dla kursantów
  • Kawę, herbatę, napoje i poczęstunek
  • Ciepły posiłek dla każdego uczestnika
  • Skrypt z części praktycznej
  • Dwa noclegi ze śniadaniem

Kurs carvingu kończy się wydaniem zaświadczenia zgodnie z § 18. ust.2 rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 186 ).

UWAGA

Cena promocyjna tego szkolenia, dostępna tylko dla naszych kursantów to 1696 zł brutto / osobę!